poniedziałek, 26 marca 2012

Jajka faszerowane z chrzanem


Vintage wraca. I to nie tylko w tekstyliach (moje co bardziej zorientowane modowo koleżanki pewnie powiedziałyby, że już dawno wrócił), ale i w kuchni. Jeśli ostatnia dekada przeleciała nam pod znakiem kuchni molekularnej i jej pokrewnych, to do przewidzenia było, że po niej nastąpi powrót do klasyki. W mniej lub bardziej wyrafinowanej postaci. I to się właśnie dzieje. W kulinarnych magazynach widzę coraz więcej przepisów opartych o klasyczną kuchnię francuską, ale tuż obok niej pojawiają się dania, które nazwałabym domowo-nostalgicznymi. Na przykład galaretki. Albo właśnie faszerowane jajka. Ani jedne, ani drugie właściwie nigdy na dobre nie znikły z naszych stołów (i słusznie!), ale egzystowały sobie gdzieś poza kuchennymi trendami. Jeśli więc w tym roku macie zamiar przygotować na wielkanocne śniadanie faszerowane jajka, możecie to z robić z poczuciem bycia na czasie. I z czystym sumieniem udekorować każde z nich natką pietruszki :-)

Po przepis i komentarze kliknij tutaj







Brak komentarzy: