Przepis na szybki sos oraz polędwiczki i polentę na nowym blogu (klik)
Szybki sos do mięsa i polędwiczki wieprzowe z figami
Dzisiaj również korzystam z karmelizowanej cebuli, ale tym razem w charakterze przyprawy. Użyłam jej do wzbogacenia smaku sosu z czerwonego wina. Ten akurat sos nie wymaga wielogodzinnego stania nad garami, robi się go z ugotowanego wcześniej bulionu, wina i octu. Jest przyjemnie aksamitny i gęsty, choć bez dodatku tłuszczu i mąki. A wszystko dzięki temu, że został mocno odparowany. Ponieważ jest bardzo esencjonalny, na porcję nie potrzebujecie go dużo.
Przepis na szybki sos oraz polędwiczki i polentę na nowym blogu (klik)
Przepis na szybki sos oraz polędwiczki i polentę na nowym blogu (klik)
AUTOR:
Unknown
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz