Okazuje się, że odkryłam swoje nowe ulubione połączenie - słodką dynię z czerwonym octem winnym. To, plus trochę świeżej kolendry i słonej fety. Kaszę jaglaną dopiero co zaczynam poznawać, ale chyba również wejdzie do stałego repertuaru. Lekko orzechowa, bardzo dobrze łączy wszystkie smaki sałatki. A jesli wziąć pod uwagę, że jest w niej jeszcze pożywna fasola, na obiad, nawet jesienny, spokojnie można podać tylko tę sałatkę.
***
Przepis dodaję do akcji Festiwal Dyniprowadzonej przez Beę w Kuchni
zapraszamy teraz na nasz nowy blog Magazyn Kuchenny:
Sałatka z kaszy jaglanej z pieczoną dynią i fetą
po przepis na sałatkę z kaszy jaglanej z dynią
http://www.magazynkuchenny.com/salatka-z-kaszy-jaglanej-z-pieczona-dynia/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz